Zelfgemaakte Paleo Mayonaise
28-06-2020
Veel gezonder dan mayonaise uit de winkel vol met bewaarstoffen. Je kan andere kruiden gebruiken om telkens een iets andere smaak te hebben.
+- 24 porties
Ingrediƫnten
- 1 ei - op kamertemperatuur
- 2 el citroensap
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl oregano
- 1/2 tl zeezout
- 250 ml olijfolie
Bereiding
- Doe het ei, citroensap, rozemarijn, oregano, en zeezout in een mengkom.
- Klop met een elektrische mixer op de laagste stand tot goed geheel. Zet de mixer tijdens dit proces op geen enkel moment uit.
- Laat de mixer op de laagste stand verder kloppen en voeg langzaam de olijfolie toe. Traag is hier het sleutelwoord. Een beetje per keer. Blijf de olijfolie net zo langzaam toevoegen totdat uw mayonaise de gewenste consistentie heeft bereikt.
TIP
Doe de mayonaise in een goed afgesloten glazen bokaal om zo lang mogelijk te kunnen bewaren in de koelkast.