Worst, venkel met gnocchi gratin
15-05-2020
In een 30-tal minuten klaar met weinig calorieën, een echte winnaar!
Recept voor 6 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Calorieën: 426 Kcal
Vet: 21 g
Verzadigd vet: 8 g
Ingrediënten
- 450 g chipolata worstjes
- 1 tl olijfolie
- 1 venkelknol, fijngehakt
- 1 el venkelzaad
- 1 tl chilivlokken
- 500 g gnocchi
- 250 ml kippenbouillon
- fijngehakte peterselie en dragon, klein handje vol
- 75 g paneermeel
- 50 g Gruyère-kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de over voor op 200°C.
- Snij de worst in kleine stukjes.
Verhit de olie een een grote, diepe pan; voeg de worstjes toe en bak 5 - 6 minuten al roerend. - Voeg de gehakte venkel toe en bak 5 minuten zachtjes tot ze zacht zijn. Roer de venkelzaadjes en chilivlokken erdoor. Voeg de gnocchi toe en meng alles goed. Schep dan in een ondiepe ovenschaal en giet de bouillon erover.
- Meng in een kleine kom de kruiden met het paneermeel en het grootste deel van de kaas en verdeel dit over de gnocchi. De overgebleven kaas strooi je erover en zet 15 minuten in de oven tot het goudbruin is.