Varkensgebraad met aardappelen en wortelen

10-06-2020

Deze makkelijke geroosterde varkenshaas is een alles-in-één maaltijdaanbieding die geweldig smaakt.

Recept voor 10 porties
Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

330 calorieën
15 g vet, waarvan 2,5 g verzadigd vet
22 g eiwitten
30 g koolhydraten
9 g suikers


Ingrediënten

  • 1 kg varkenshaasje
  • 120 ml olijfolie
  • 6 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 1 hele knoflook, fijngehakt
  • 80 g ui, fijngehakt
  • 7 g rozemarijn, fijngehakt
  • 2 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 kg krielaardappelen, in de helft gesneden
  • 450 g wortelen, in stukjes


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°c met het rek op de onderste positie. Bekleed een grote bakvorm met folie en vet royaal in met olie. Gebruik keukenrol om al het overtollige vocht uit de varkenshaasjes te deppen; leg de varkenshaasjes in het midden van de ingevette pan en zet apart. 

  2. Meng in een grote kom de olijfolie, balsamicoazijn, honing, knoflook, ui, rozemarijn, zout en peper. Gebruik een garde om goed te mengen om de marinade te vormen. Bewaar 1/3 kopje marinade in een apart kommetje. Voeg aardappelen en wortels toe aan de marinade en meng goed. 

  3. Besprenkel de resterende 1/3 kopje marinade gelijkmatig over het varkensvlees en zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn. Leg het aardappel / wortelmengsel rond de varkenshaasjes, zodat alle marinade gelijkmatig wordt verdeeld. 

  4. Rooster 45-50 minuten in de oven of tot het varkensvlees de interne temperatuur van 60°c bereikt heeft in het dikste middengedeelte. Als het varkensvlees voor groenten klaar is, gebruik dan een tang om varkensvlees op een schaal te leggen en houd het minstens 5 tot 10 minuten warm bij kamertemperatuur warm door er aluminiumfolie over te doen  - snij er niet in. Als de aardappelen / wortels langer moeten bakken, zet dan de oventemperatuur op 220°c en blijf groenten roosteren tot ze mooi bruin en zacht zijn - controleer vaak op gaarheid.

  5. Als je klaar bent om te serveren, snijd je het varkensvlees en besprenkel je met de overgebleven saus van je ovenschaal. Serveer met aardappelen en wortels.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin