Stoofpot met Italiaanse kruiden
13-06-2020
Dit is een eenvoudig recept voor een smakelijke stoofpot met Italiaanse kruiden, dit gerecht is heel veelzijdig en kan je gemakkelijk maken met runds-, varken-, lamsvlees en groenten naar keuze.
Recept voor 4 porties
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten
243 calorieën
11 g vet
27 g eiwitten
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 tl olijfolie
- 2 rode uien, in vieren
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 grote wortelen, in schijfjes
- 500 g stoofvlees
- 2 g Italiaanse kruiden
- 2 g rozemarijn
- 800 ml vleesbouillon
- 15 g tomatenpuree
Bereiding
- Verhit een grote pot op een matig vuur en voeg de olijfolie toe en bak de uien een paar minuten zachtjes. Voeg de knoflook toe en bak nog even.
- Doe de wortelen, paprika's, tomatenpuree, bouillon, kruiden en het vlees in de pot en meng alles.
- Dek af met een deksel en laat 2-3 uur op een laag vuur pruttelen tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt.