Mediterraanse kip

13-05-2020

Deze Mediterraanse kip is zo eenvoudig en toch ongelooflijk lekker en sappig.

Recept voor 4 personen


Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 paprika's (groen, geel en rood)
  • 2 tomaten
  • 2 jalapeño pepers
  • 2 el limoensap
  • lente-ui in ringetjes
  • gehakte peterselie


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C

  2. Meng de oregano, paprikapoeder, zwarte peper en zeezout. Dep de kipfilet droog en wrijf in met deze kruidenmengeling. Wrijf een ovenschotel in met wat boter of bakspray en leg de kipfilet erin.

  3. Snij de paprika's en tomaten in blokjes, de jalapeño pepers in ringetjes en leg deze rond de kipfilet, samen met de lente-ui. Oversprenkel dit met het limoensap.

  4.  Doe aluminiumfolie over de ovenschotel en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
     Verwijder de folie en zet nog 5 minuten terug in de oven.

  5. Snij de kip in dikke schijven en doe er de gehakte peterselie over.


TIP: Lekker met gebakken aardappels, je kan eventueel ook halve krieltjes of aardappelpartjes mee in de ovenschotel doen.


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin