Lichtere Crème Brûlée

17-06-2020

Dit is een recept voor een iets gezondere Franse Crème Brûlée.

Recept voor 4 stuks
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

257 calorieën
14,9 g vet, waarvan 8,7 g verzadigd vet
25,3 g koolhydraten
0 g vezels
5,2 g eiwit
18,9 g suikers


Ingrediënten

  • 4 el rietsuiker
  • 1 el puddingpoeder, vanille
  • 1 el maïzena
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 grote eierdooiers
  • 125 ml kookroom light
  • 1 vanillestokje
  • 140 g halfvolle crème fraîche


Bereiding

  1. Roer 2 elk van de rietsuiker, puddingpoeder en maïzena in een middelgrote kom met 2 el van de melk om in een gladde pasta. Klop de eierdooiers met een vork.

  2. Giet de overige melk in een pan, bij voorkeur een anti-kleefpan, giet de room erbij. Snij het vanillestokje door over de lengte en schraap de zaden eruit en voeg toe aan de melk en breng aan de kook. Zodra je belletjes ziet aan de oppervlakte, haal je het van het vuur.

  3. Giet langzaam al roerend de hete melk bij de maïzena mix en meng de dooiers er goed door, voeg het vanillestokje toe. Doe in een propere pot en kook op een laag vuur, continu roerend, ongeveer 15 - 20 minuten totdat het mengsel erg dik is. 

  4. Haal van het vuur, giet in een (koude) kom en laat 15 - 20 minuten afkoelen, roer er af en toe in om een vel bovenop te voorkomen.

  5. Verwijder het vanillestokje. Roer de crème fraîche erdoor en verdeel over 4 kommetjes. Laat onbedekt rusten zodat er een velletje bovenop komt.

  6. Schep de resterende rietsuiker over de bovenkant, ongeveer 1,5 tl per kommetje en verdeel met de achterkant van een lepel. Gebruik een brander om te karameliseren. Hou de vlam net boven de suiker en beweeg gelijkmatig, niet te lang want je mag de brûlée niet opwarmen. 

  7. Zet 5 minuten in de koelkast en serveer terwijl de karamel nog broos is.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin