Kip Madeira

15-06-2020

Deze Kip Madeira met een rijke champignon- en wijnsaus is gemaakt met eenvoudige alledaagse ingrediënten.

Recept voor 4 porties
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

417 calorieën
20 g vet waarvan 6 g verzadigde vetten
29 g eiwitten
  11 g koolhydraten
   1 g vezels
  3 g suiker


Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl peper
  • 3 el olijfolie
  • 450 g champignons, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 475 ml Madeira wijn of droge rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 2 el boter
  • 2 el verse peterselie, gehakt


Bereiding

  1. Kruid de kipfilets royaal met peper en zout.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een grote steelpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ongeveer 3 tot 4 minuten per kant tot ze goudbruin worden. Afhankelijk van de dikte van uw kipfilets kan meer tijd nodig zijn. Haal de kipfilets uit de pan en zet apart.

  3. Voeg de resterende 1 el olijfolie toe aan de pan en voeg de champignons toe. Kruid de champignons met peper en zout en kook ze ongeveer 8 minuten tot de champignons bruin beginnen te worden. Af en toe roeren.

  4. Voeg de knoflook, Madeira wijn en kippenbouillon toe en roer. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur lager en kook nog 15 minuten tot de saus een beetje dikker wordt. Als je merkt dat de saus niet genoeg is ingedikt, kun je ongeveer een lepel van de vloeistof uit de pan nemen en deze met een eetlepel bloem kloppen, dan terug in de pan gieten en roeren, de saus moet bijna onmiddellijk indikken. Voeg de boter toe en roer, dit geeft de saus een mooie glanzende kleur. 

  5. Doe de kipfilets terug in de pan en kook nog 5 minuten. 

  6. Garneer met verse peterselie en serveer met aardappelpuree. 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin