Kalkoensoep
15-07-2020
Malse stukjes kalkoen, wortelen, uien, selderij en pastaschelpen worden gestoofd in een heerlijke kalkoenbouillon.
Recept voor 6 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
130 calorieën
3 g vet waarvan 0,5 g verzadigde vetten
4 g eiwitten
21 g koolhydraten
3 g vezels
3 g suiker
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 el bloem
- 3 grote wortels, geschild en in schijfjes
- 2 stengels bleekselderij
- 425 gram geplukte kalkoen
- 2 liter kalkoenbouillon
- 1/2 tl kippenkruiden
- 1 laurierblad
- zout en peper
- 115 g kleine pastaschelpen
- 1 el peterselie
Bereiding
- Fruit de ui in de olijfolie tot ze glazig zijn, ongeveer 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en laat nog 1 minuut opstaan.
- Roer de wortels, bleekselderij, kalkoen, de bouillon, kippenkruiden, laurierblad, zout en peper erdoor. Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de pastaschelpen toe en breng alles aan de kook, laat het minsten 10 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Haal het van het vuur, doe de laurier eruit en roer de peterselie erdoor.
- Breng verder op smaak met peper en zout.