Kalkoensoep

15-07-2020

Malse stukjes kalkoen, wortelen, uien, selderij en pastaschelpen worden gestoofd in een heerlijke kalkoenbouillon.

Recept voor 6 personen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

130 calorieën
3 g vet waarvan 0,5 g verzadigde vetten
4 g eiwitten
21 g koolhydraten
3 g vezels
3 g suiker


Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 3 grote wortels, geschild en in schijfjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 425 gram geplukte kalkoen
  • 2 liter kalkoenbouillon
  • 1/2 tl kippenkruiden
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  • 115 g kleine pastaschelpen
  • 1 el peterselie


Bereiding

  1. Fruit de ui in de olijfolie tot ze glazig zijn, ongeveer 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en laat nog 1 minuut opstaan.

  2. Roer de wortels, bleekselderij, kalkoen, de bouillon, kippenkruiden, laurierblad, zout en peper erdoor. Laat 10 minuten sudderen.

  3. Voeg de pastaschelpen toe en breng alles aan de kook, laat het minsten 10 minuten koken tot ze gaar zijn. 

  4. Haal het van het vuur, doe de laurier eruit en roer de peterselie erdoor. 

  5. Breng verder op smaak met peper en zout.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin