Italiaans gehaktbrood met courgette

15-06-2020

Gezond en eenvoudig Italiaans gehaktbrood recept met courgette.

Recept voor 10 plakjes
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 tot 6 uur in de Slowcooker 

214 calorieën
12,4 g vet
20,7 g eiwitten
3,4 g koolhydraten
0,1 g vezels


Ingrediënten

  • 1 kg gehakt, kip of mager rund
  • 2 grote eieren
  • 150 g courgette, in kleine blokjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt + 2 el voor de afwerking
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el oregano, droge kruiden
  • 2 el uienpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 60 g passata
  • 25 g Mozzarella, geraspt


Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de passata en de mozzarella) in een grote kom en meng goed met je handen.

  2. Ik maak een soort mandje van aluminiumfolie om in de slowcooker te leggen, zo kan je achteraf het vleesbrood er makkelijk uithalen. Ik vet het mandje in met een heel klein beetje olijfolie.

  3. Maak van het mengsel de vorm van een gehaktbrood en zet in de slowcooker. 6 uur op low of 3 uur op high.

  4. Als het gehaktbrood klaar is, verdeel je de passata over het gehaktbrood en bestrooi met de Mozzarella. Dek af een zet ongeveer nog 5 minuten op, zodat de kaas is gesmolten. 

  5. Haal het gehaktboord uit de slowcooker en garneer met de overgebleven peterselie.



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin