Hartige Stromboli-cups
08-06-2020
Zeer lekkere gezonde lunch.
Recept voor 6 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
80 calorieën
5 g vet, waarvan 1,5 g verzadigd vet
2 g koolhydraten
0 g vezels
6 g eiwit
Ingrediënten
- 400 g pizzadeeg
- 115 g pizza saus (zie recept bij sauzen)
- 75 g groene paprika, in kleine blokjes
- 85 g kalkoenfilet (charcuterie, dunne plakjes)
- 85 g pancetta (charcuterie, dunne plakjes)
- 170 g geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°c. Vet 12 muffinvormen in, zelf heb ik een spray gebruikt.
- Doe een beetje bloem op je werkoppervlak en rol het pizzadeeg in een rechthoek van 30 x 25 cm.
- Verspreid de pizzasaus over het deeg, bestrooi met de paprika, leg dan de plakjes kalkoen en de panchetta, bestrooi met 2/3 van de kaas.
- Rol vanaf de lange kant het deeg op. Knijp het deeg om de naden goed te sluiten en snijd met een gekarteld mes de rol in 12 gelijke stukken. Leg in elke muffinvorm een stuk met de snijzijde naar boven.
- Bak 15 minuten. Bestrooi dan de rest van de kaas erover en bak nog een 5-tal minuten, tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten. Laat even afkoelen en haal dan de Stromboli uit de vormen.