Gevulde schelpen

05-06-2020

Andere hebben me laten weten dat ze eigen dingen toevoegen zoals vb. gehakt, roomkaas, verse peterselie, ... . Je kan er dus volledig je eigen ding van maken.

Recept voor 6 personen
Bereidingstijd: 65 minuten

480 calorieën
21 g vet, waarvan 11 g verzadigd vet
25 g eiwitten
50 g koolhydraten
6 g vezels


Ingrediënten

  • 24 jumbo pastaschelpen
  • 475 g ricotta kaas
  • 225 g bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 33 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/4 tl gedroogde basilicum
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1 snuifje zwarte peper
  • 600 ml marinara saus
  • 112 g geraspte mozzarella kaas


Bereiding

  1. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Voeg de pastaschelpen toe, laat koken tot ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten). Giet af en koel onmiddellijk onder koud water.

  2. Roer de ricotta, spinazie, Parmezaanse kaas (hou nog 2 el aan de kant), ei, zout, peterselie, basilicum, oregano en peper door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak.

  3. Vet een ovenschaal (25x30cm) licht in en verdeel de helft van de marinara saus over de bodem.

  4. Verwarm de oven voor op 180°c.

  5. Verdeel het ricottamengsel gelijkmatig over de schelpen en doe deze in de ovenschaal.

  6. Doe de andere helft van de marinara saus over de schelpen, de mozzarella en 2 el Parmezaanse kaas. Bak 30 minuten tot de kaas volledig is gesmolten.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin