Gevulde schelpen
05-06-2020
Andere hebben me laten weten dat ze eigen dingen toevoegen zoals vb. gehakt, roomkaas, verse peterselie, ... . Je kan er dus volledig je eigen ding van maken.
Recept voor 6 personen
Bereidingstijd: 65 minuten
480 calorieën
21 g vet, waarvan 11 g verzadigd vet
25 g eiwitten
50 g koolhydraten
6 g vezels
Ingrediënten
- 24 jumbo pastaschelpen
- 475 g ricotta kaas
- 225 g bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt
- 33 g Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 tl zout
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/4 tl gedroogde basilicum
- 1/4 tl gedroogde oregano
- 1 snuifje zwarte peper
- 600 ml marinara saus
- 112 g geraspte mozzarella kaas
Bereiding
- Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Voeg de pastaschelpen toe, laat koken tot ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten). Giet af en koel onmiddellijk onder koud water.
- Roer de ricotta, spinazie, Parmezaanse kaas (hou nog 2 el aan de kant), ei, zout, peterselie, basilicum, oregano en peper door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak.
- Vet een ovenschaal (25x30cm) licht in en verdeel de helft van de marinara saus over de bodem.
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Verdeel het ricottamengsel gelijkmatig over de schelpen en doe deze in de ovenschaal.
- Doe de andere helft van de marinara saus over de schelpen, de mozzarella en 2 el Parmezaanse kaas. Bak 30 minuten tot de kaas volledig is gesmolten.