Gekruide kippenbillen
13-05-2020
Deze kip is zo mals en sappig; de schil is perfect krokant-met-gekarameliseerde textuur; en de snelle kooktijd is ongelooflijk.
Recept voor 5 - 8 porties
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 citroen, geperst en wat schil
- 2 et gehakte, verse oregano
- 1/2 tl gehakte, verse tijm
- 1/2 tl gehakte, verse rozemarijn
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 2,5 kg kippenbillen
Bereiding
- Meng de knoflook, citroensap, citroenschil, oregano, tijm, rozemarijn, zout en 1 el olijfolie.
- Doe de andere el olijfolie in een ovenschotel, groot genoeg voor alle kip in te doen.
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Wrijf de kippenbillen in met het kruidenmengsel en rooster 45 minuten.