Donuts

09-06-2020

Luchtige donuts, kan zowel in de oven met een vorm als met een elektrische donutmaker.

Recept voor 24 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten

110 calorieën
3,5 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
20 g koolhydraten
0 g vezels
1 g eiwit
14 g suikers


Ingrediënten

  • 190 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • klein snuifje zout
  • klein snuifje nootmuskaat
  • 40 ml melk
  • 6 el ongezouten boter
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • afwerking: glazuur, bloemsuiker, hagelslag, sprenkels, chocolade, ... 


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°c en vet de donutvorm in. (Niet nodig indien je een elektrisch apparaat gebruikt.)

  2. Klop in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat samen. 

  3. Met de keukenmachine klop je de boter en suiker op middelmatige snelheid tot het luchtig is, ongeveer 2 minuten. Schraap de zijkanten naar beneden en voeg het ei toe, klop even opnieuw.

  4. Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe en klop op lage snelheid tot het gemend is. Giet 1/3 van de melk toe en klop opnieuw. Herhaal dit tot alles goed gemengd is.

  5. Doe 1 el beslag per donutvorm en laat ongeveer 8 minuten bakken, steek er even een tandenstokje in om te kijken of het klaar is. Laat 5 minuten afkoelen en haal het uit de vorm. Maak de vorm proper en herhaal tot al het beslag is opgebakken.

  6. Laat de donuts volledig afkoelen om ze daarna af te werken naar keuze.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin