Donuts
09-06-2020
Luchtige donuts, kan zowel in de oven met een vorm als met een elektrische donutmaker.
Recept voor 24 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
110 calorieën
3,5 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet
20 g koolhydraten
0 g vezels
1 g eiwit
14 g suikers
Ingrediënten
- 190 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- klein snuifje zout
- klein snuifje nootmuskaat
- 40 ml melk
- 6 el ongezouten boter
- 100 g suiker
- 1 ei
- afwerking: glazuur, bloemsuiker, hagelslag, sprenkels, chocolade, ...
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°c en vet de donutvorm in. (Niet nodig indien je een elektrisch apparaat gebruikt.)
- Klop in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en nootmuskaat samen.
- Met de keukenmachine klop je de boter en suiker op middelmatige snelheid tot het luchtig is, ongeveer 2 minuten. Schraap de zijkanten naar beneden en voeg het ei toe, klop even opnieuw.
- Voeg 1/3 van het bloemmengsel toe en klop op lage snelheid tot het gemend is. Giet 1/3 van de melk toe en klop opnieuw. Herhaal dit tot alles goed gemengd is.
- Doe 1 el beslag per donutvorm en laat ongeveer 8 minuten bakken, steek er even een tandenstokje in om te kijken of het klaar is. Laat 5 minuten afkoelen en haal het uit de vorm. Maak de vorm proper en herhaal tot al het beslag is opgebakken.
- Laat de donuts volledig afkoelen om ze daarna af te werken naar keuze.